Till Café Crème Film!
                                         ÅRGÅNG 5 — HÖSTEN 2005
  HEM NYHETER ARTIKLAR CC:S BETYGSKALA REDAKTIONEN

Stockholms Filmfestival 2004
Både bättre och sämre än förr

Otroligt men sant
Om du bokat biljett via Internet och därmed betalat den med kort så ska du inte tro att det är så enkelt att ändra bokningen om det nu visar sig att du absolut inte kan gå på bokad föreställning. Nä, du måste först lösa ut biljetten och sedan boka om den. Tala om onödig procedur.

Festivalchefen Git Scheynius.

En långkörare på minustoppen
Tänk att man inte kan fixa biljettutlämningen på ett smidigare sätt. Det är otroliga köer för att hämta ut sina biljetter. Jag har inte lust att slösa bort minst en timme i kö för att få ut mina biljetter! Inte undra på att man säger aldrig mer, fast man sen faller till föga och med positivt sinnelag tänker att "i år" måste det ha blivit bättre, ha. Det är som att förnedra sig i kön till inneställena på Stureplan, vilket jag vägrar att göra, av princip.

Nattbio - obekvämt
Och något man borde kämpa för, det är tillgång till en bättre biosalong för nattvisningarna, värre ställe än Mondo går ju inte att tänka sig. Och vad då ”Mondo” förresten? Filmerna visas i Medborgarhusets gamla trogna filmsal – det är alltså ingalunda frågan om en biosalong. Och vad värre är: de har disco våningen under (på det egentliga Mondo). Resultat: man sitter på hårda, obekväma trästolar och tittar på film till ett ihållande dunkadunkadunka.

Tips för framtiden
Tänk om man kunde få alla filmer som ett schema. Den lilla, utmärkta minifoldern man får skulle kunna vidareutvecklas till en elektronisk variant.

Vänliga och tillmötesgående volontärer
Det som definitivt är bättre i år är att volontärerna fått rutin och vet vad som gäller och inte gäller. Tidigare kunde det bli så att den ena volontären sa bu och den andra bä, och varje gång var det medlemmen som fick foten i kläm. Tack vare större rutin har volontärerna i år också haft råd att vara vänliga och mer tillmötesgående. I vissa stycken kändes deras bemötande riktigt professionellt. Bravo Filmfestivalens volontärer! och tack för fin service.

No nonsense på pressavdelningen
Även högre upp i organisationen har bemötandet blivit bättre. Det gick smidigt och snabbt att bli pressackrediterad, och även om vi sökte pressackreditering i sista stund var det aldrig fråga om några svårigheter eller något gnäll. Pressavdelningen ska alltså ha en eloge för sin professionalism.

Filmprogrammet
Det bästa med Stockholms filmfestival är givetvis filmrepertoaren. Även i år visades udda, roliga, smala, breda, spännande, tänkvärda filmer från när och fjärran. Alla filmerna är inte bra, men de flesta är sevärda och ett antal är riktiga pärlor. Man önskar bara att filmfestivalen kunde pågå längre än tio dagar så att man hann se fler filmer.


Vi har recenserat ett urval filmer ur filmfestivalens repertoar:

APPLESEED >>
HELA VÄGEN >>
INNOCENCE >>
THE MACHINIST >>

KORTA RECENSIONER >>
[Acacia, Baytong, Dead Man's Shoes, Set Point, Silmido, The Tunnel och The Woodsman]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering är ej tillåten utan tillstånd.
Copyright © 2004, Kulturtidskriften Café Crème
Webbredaktör:
Lydia Duprat