Till Café Crème Film!
                                         ÅRGÅNG 5 — HÖSTEN 2005
  HEM NYHETER ARTIKLAR CC:S BETYGSKALA REDAKTIONEN
När sex blir pinsamt


Bild: karlekenssprak.se

Kärlekens språk

Betyg:

Grundhandlingen i ”Kärlekens Språk”
är ganska välgenomtänkt. Regina Lund spelar en programledare för ett ”Fråga Olle”-liknande program och utifrån det så behandlas frågeställningarna med homosexuella förhållanden, könsorgan, könssjukdomar och så vidare. Men hur man har gjort det hela lämnar en hel del övrigt att önska. Oavsett hur man gör en sexualundervisningsfilm så kommer den att väcka generat fnitter bland tonåringar och röda kinder hos lärarna men när man gör det som ett kombinerat relationsdrama och utbildningsprogram så blir det ointressant.

Det här måste nog vara en av de sämsta filmer jag har sett på mycket länge. Sant, jag har aldrig varit en av Regina Lunds stora fans. Sant, jag ingår inte i målgruppen. Sant, jag kommer inte ihåg originalet från 1969. Faktum är att ”Kärlekens Språk” ska lära ungdomar om sex utan vara stel och full av pekpinnar. Problemet är att det blir stelt med Regina Lund i huvudrollen: de enda scener som hon är avslappnad i är nakenscenerna. Det kanske är dem som man skulle ha satsat mer på?.

Pekpinnigheten visar sig hela filmen igenom tyvärr. Katarina Janouch vars avslappnade attityd till sexualitet brukar vara en befrielse har här hägnats in av det absurda formatet. Det är en kombination av mjukporrfilm och UR-program och det fungerar inte, särskilt inte när Bert-Åke Varg kommer in som impotent äldre herre som sen lär sig att få upp den. Har man inte varit redo att stänga av tidigare så blir man det då.

Vill man få ett diskussionsunderlag för att kunna prata med sina barn om blommor och bin så kan det här vara en bra blodtryckshöjare, vill man däremot att de ska få ut något av undervisningen så finns det så många andra sätt att lära sig korta fakta utan att behöva genomlida den här filmen.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering är ej tillåten utan tillstånd.
Lydia Duprat