Till Café Crème Film!
                                         ÅRGÅNG 5 — HÖSTEN 2005
  HEM NYHETER ARTIKLAR CC:S BETYGSKALA REDAKTIONEN
Film på dvd
Småputtrigt om tennisromans
Bild: universal pictureswimbledon

Betyg:

Wimbledon är en småmysig komedi från skaparna av ”Love Actually” och ”Bridget Jones dagbok”. Den här gången har den romantiska feelgoodkomedin flytttat ut på tennisbanan och romantiska servar och smashar utdelas i rasande fart mellan brittiske Peter (Paul Bettany) och amerikanska Lizzie (Kirsten Dunst). Peter är en numera avdankad tennisspelare som ska medverka i sin sista stora turnering innan han lägger av med tennisen för gott. Inspirationen är sedan länge försvunnen men hoppet om att sluta med stil spökar alltjämt. Lizzie å andra sidan är mitt i karriären och Wimbledon är därför en livsviktig turnering för henne. När de av en slump träffas på hotellet uppstår ljuv musik. Men eftersom de är där för att jobba bestämmer de sig för att ”keep it casual”. Och romansen förvåras också något av att Lizzies pappa vakar över sitt underbarn med järnhand – charmörer som distraherar hennes insatser på tennisbanan ses inte med blida ögon.

Kirsten Dunst fungerar bra i rollen som den kaxiga och självsäkra Lizzie medan Paul Bettany känns lite blek i rollen som Peter. Kemin dem emellan är inte heller helt klanderfri. Historien känns till en början trög men intresset ökar allt eftersom filmen fortskrider för att nå sitt naturliga klimax.

”Wimbledon är en feel good-komedi enligt konstens alla regler och helt okej underhållning för stunden. Men den når inte på långa vägar upp till nivån hos ”Love actually” eller ”Bridget Jones Dagbok”.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering är ej tillåten utan tillstånd.